Maaltijden aan huis

Personen die zelf niet kunnen instaan om dagelijks een maaltijd klaar te maken, kunnen een koelverse maaltijd bestellen. Je kiest zelf het tijdstip waarop je de maaltijd opwarmt.

 

Wie een bepaald dieet volgt (suikervrij, zoutarm, glutenvrij, lactosevrij…), kan een aangepaste maaltijd verkrijgen. Je kan ook kiezen of je soep wenst of niet. Een dessert is altijd inbegrepen in de menu.

Voor wie?

Voor inwoners van Izegem. We leveren maaltijden bij senioren (65+), mindervalide personen en personen met een beperkt inkomen. Ook personen die tijdelijk maaltijden aan huis wensen omwille van omstandigheden (bv. na ontslag uit het ziekenhuis) kunnen bij de dienst terecht.

Levering

De koelverse maaltijden worden driemaal per week bij je thuis geleverd. De levering gaat door op maandag, woensdag en vrijdag. Je bepaalt zelf wanneer en hoeveel maaltijden er geleverd moeten worden.

Kostprijs

Kostprijs Soep + hoofdgerecht + dessert Hoofdgerecht + dessert
Standaardtarief 8,70 euro 7,60 euro
2e tarief = bij 2e maaltijd in hetzelfde gezin 8,10 euro 7,00 euro

 

Extra portie soep 1,10
Maandelijkse huurprijs casserole-toestel 5,00
Waarborg casserole-toestel 75,00


 

Menu

Menu mei
Menu juni

Aanvraag maaltijden

Het bestellen/wijzigen van maaltijden kan dagelijks doorgegeven worden aan onze dienst (051/33.65.81) tot 9 uur volgens onderstaand schema:

Dag maaltijd Dag bestelling (voor 9 uur)
Maandag Donderdag voordien
Dinsdag Vrijdag
Woensdag/donderdag Maandag
Vrijdag Dinsdag
Zaterdag/zondag Woensdag

 

Bij het opstarten van maaltijden aan huis wordt telkens een huisbezoek vastgelegd. Tijdens het huisbezoek overloopt men het reglement en kijkt men de persoonlijke gegevens na (om het persoonlijk dossier te vervolledigen).
 

Sociaal tarief (vanaf 01/01/2023)

Mits aanvraag is er een sociaal tarief mogelijk. Dit sociaal tarief houdt een korting in van 1,00 euro per maaltijd.
Een aanvraag kan via de sociale dienst of het sociaal huis.