Familienet

Door de lockdown naar aanleiding van Corona werd familienet binnen de Plataan opgestart. We merkten al een tijd dat er behoefte was aan een communicatieplatform en we vonden dit in de vorm van Familienet. Het grote voordeel is dat het een gesloten systeem is, waardoor we de privacy kunnen vrijwaren. Op deze manier kunnen we op een veilige manier de communicatie bevorderen tussen bewoners, familie, vrienden en hulpverleners. Het gebruik van Familienet is uiterst veilig en bovendien gratis voor de bewoners en familie.

Hoe werkt het nu? Iedere bewoner krijgt op familienet een eigen pagina, een beetje vergelijkbaar met Facebook. De eerste contactpersoon wordt uitgenodigd via e-mail door de animatiedienst, waarna deze de pagina kan inkijken en ook delen met iedereen die er belang bij heeft. Vaak zijn dit de andere kinderen, kleinkinderen, verdere familie. Vanuit het WZC kunnen berichten worden gepost op het niveau van de afdeling of het gehele WZC, maar even goed naar de pagina van één specifieke bewoner. Omgekeerd kan u als familie ook zaken posten, die wij dan kunnen tonen aan de bewoner. Soms zijn bewoners in staat om zelf hun pagina in te kijken en te beheren, op een eigen tablet of een laptop.

Wekelijks plaatsen we de animatieplanning, het weekkrantje, sfeerfoto’s en vooral de interne communicatie op familienet. Kortom het reilen en zeilen binnen het woon- en zorgcentrum kan op deze manier heel snel gevolgd worden. Op een snelle en efficiënte manier bereiken we veel familie.

Op de Familienetpagina kunnen familieleden en hulpverleners makkelijk berichten plaatsen, maar ook foto’s, video’s of documenten delen. Daarnaast is er een agenda waar afspraken in bijgehouden kunnen worden. Ook is er de mogelijkheid om een digitaal Levensboek bij te houden van de bewoner om herinneringen en belangrijke momenten vast te leggen. Het Levensboek kan hulpverleners helpen om samen herinneringen met de bewoner op te roepen.

Gegevensbescherming